fbpx

Kurophold

De bedste kurophold tilbud - Opdateret maj 2024

Vil du forære dig selv – eller en du holder af – et afslappende kurophold i Danmark eller udlandet?

Vi har gennem grundig research fundet frem til de bedste tilbud og deals, så du kan komme af sted med kæresten, veninden, din mor eller måske en helt fjerde person.

Glæd dig til luksus i særklasse! Herunder finder du en god oversigt, der inspirerer dig til at vælge det helt rigtige kurhotel.

Du får også eksempler på priser, så du kan finde et billigt kurophold – det behøver nemlig ikke være dyrt med spa og selvforkælelse.

Marienlyst Strandhotel

📍 Nordre Strandvej 2A, Helsingør

På Marienlyst Strandhotel får du et af landets bedste spaophold. Både i 2020 og 2019 vandt hotellet prisen som ”Årets Spa” ved Danish Beauty Awards for den nyligt renoverede spaafdeling, der byder på alt fra saltterapi til saunagus, tempererede bade, spabehandlinger og udendørs pool med udsigt til Kronborg.

Pris: Fra 3.695 kr.

HimmerLand

📍 Lars Larsens Vej 1, Farsø

Sæt tiden på pause i HimmerLands luksuriøse spaafdeling og forkæl dig selv med vekslende kolde og varme bad. Glæd dig til at mærke temperaturen stige i den finske sauna på terrassen eller forkæl kroppen i relax bassinet, før du går videre mod dampbad, biosauna, saltbad og kneippkanal.

Pris: Fra 1.400 kr.

Hotel Thinggaard

📍 Jernbanegade 5, Hurup Thy

På Hotel Thinggaard i Thy kan du glæde dig til spa i Sydthy Kurbad. I den grønne oase kan du prøve udendørs, opvarmet pool og sauna med glasbund, så du kan se fiskene svømme under dig. Kom helt ned i gear i det store bassin, der er placeret under en blinkende stjernehimmel.

Pris: Fra 2.196 kr.

Fjordgaarden

📍 Vester Kær 28, Ringkøbing

Ved Ringkøbing Fjord – tæt på Vesterhavet – ligger Hotel Fjordgaarden, der åbner dørene til en verden af wellness for dig. Sænk kroppen i det 36 grader varme vand, der bølger i Fjordbassinet, eller nyd udsigten over havet og naturen, før du sætter dig til rette i sauna eller dampbad.

Pris: Fra 2.458 kr.

Ystad Saltsjöbad

📍 Saltsjöbadsvägen 15, Ystad, Sverige

Kun 20 meter fra Østersøen ligger Ystad Saltsjöbad, der er kendt for sin luksuriøse spaafdeling. Her kan du slappe af i den opvarmede jacuzzi, nyde dampbade, saunaer, varme kilder, champagneboblebad, lavvande bassiner, udendørs pool og indendørs bade.

Pris: Fra 2.799 kr.

Comwell Kellers Park

📍 H. O. Wildenskovsvej 28, Børkop

På Comwell Kellers Park venter den skønneste udsigt over Vejle Fjords blå bølger. Nyd den i spaområdets behagelige loungestole efter timer med wellness i udendørs hot tubs, sauna, pools og dampbade.

Pris: Fra 999 kr.

Hotel Viking

📍 Frederikshavnsvej 70, Sæby

Der er venter den smukkeste udsigt fra spaterrassen på Hotel Viking. Her kan øjet vandre ud over grønne trætoppe, før vuet bremses af det blå hav. Indenfor venter dejlige spaoplevelser i det 2.700 m2 store spaområde, der i 2020 blevet kåret som Danmarks Bedste spa og wellness.

Pris: Fra 595 kr.

Indhold her på siden

Typiske spørgsmål og svar om kurophold

På et kurophold kan du både mentalt og fysisk få forløsning fra hverdagens mange gøremål, som sætter sig som stressende stik i kroppen. 

I de rolige omgivelser er der ingen ringende telefoner, travle mødekalendere, vasketøjsbunker eller andre forstyrrende elementer. Her sættes tiden på stand by, så du kan slappe af, lukke øjnene og genfinde roen.

Et kurophold koster som udgangspunkt 1.500 kroner for 2 personer.

De bedste kurophold i Danmark

 • Marienlyst Strandbad på Sjælland har vundet prisen som Årets Spa ved Danish Beauty Awards. Titlen har de modtaget for deres luksuriøse og moderne spaafdeling.
 • Vejlefjord Hotel i Vejle har flere gange fundet titler som Danmarks bedste spa. De er kendt for deres Thalasso Spa og de Termiske Bade, der er inspireret af romertidens kendte kurbade.
 • Alsik Hotel i Sønderjylland er nyeste skud på stammen inden for kurophold. Her kan du opleve Danmarks største spa, som tæller intet mindre end 60 forskellige kurbade fordelt på 4.500 m2.

De bedste kurophold i udlandet

 • Alter Meierhof i Nordtyskland byder ikke kun på lækre spafaciliteter. På det 5-stjernede hotel tæt ved Flensborg kan du også spise på michelinrestauranten Meierei Dirk Luther.
 • Falkenberg Strandbad i Sverige er kendt som et af de bedste kursteder i Europa, og stedet har vundet flere priser for deres luksuriøse omgivelser.
 • Ystad Saltsjöbad i Sydsverige er et overdådigt kurhotel med en beliggenhed lige ned til havet. Her kan du opleve noget af det bedste spa, Sverige kan byde på, og med placeringen tæt ved Malmö, er det nemt at tage turen fra København. 
 • Badetøj
 • Toilettaske
 • Tøj og sko til en eller flere overnatninger
 • Pung, husnøgler og mobiltelefon
 • En god bog, et magasin eller anden underholdning
 • Oplader til mobiltelefon
 • Kamera
 • Pas (ved ophold i udlandet)
 • Udenlandsk møntfod (for eksempel euros eller svenske kroner ved ophold i udlandet)

Hvad koster et kurophold?

Der er flere fordele ved at undersøge markedet grundigt, før du køber et kurophold. Du kan nemlig spare mange penge, hvis du finder et godt tilbud.

Vælg mellem et kurophold og en kurdag

 • Et kurophold koster som udgangspunkt 1.500 kroner for 2 personer.
 • En kurdag koster fra 250 kroner pr. person.

Prisen bliver påvirket af dine ønsker

Den vejledende pris på de lækre ophold afhænger af, hvilken type du kunne tænke dig. Et kurophold med overnatning koster for 2 personer fra 1.500 kroner. I prisen får du fri adgang til alle spafaciliteter, og morgenmaden næste dag er naturligvis også inkluderet. 

Vil du have et billigt kurophold? Hvis du ikke ønsker overnatning, er der penge at spare, for en kurdag koster kun 250 kroner pr. person.

Hav dette in mente ved udlandsophold

Prisen bliver selvfølgelig også påvirket af, om du booker et ophold i Danmark eller udlandet. Selvom det ofte er meget billigere med selvforkælelse uden for landets grænser, skal du huske at medregne rejseudgifterne, når turen går mod udlandet.

Tager du bilen selv, hopper du på toget eller vælger du at flyve til de fjerne destinationer? Transport er ofte den dyreste post, når du tager på kurophold i udlandet. Det kan derfor være en god idé at forberede turen i god tid, så du får den bedste deal på opholdet. Især er det en fordel, hvis du ønsker en billig løsning, så der også bliver tid til at opleve den by, kurhotellet ligger i.

Hvad er et kurophold?

Trænger du til at slappe af, forkæle kroppen med massage og lade tankerne flyve? På et kurophold kan du både mentalt og fysisk få forløsning fra hverdagens mange gøremål, som sætter sig som stressende stik i kroppen. 

I de rolige omgivelser er der ingen ringende telefoner, travle mødekalendere, vasketøjsbunker eller andre forstyrrende elementer. Her sættes tiden på stand by, så du kan slappe af, lukke øjnene og genfinde roen.

Velvære og afslapning med udgangspunkt i dine ønsker

Du kan sagtens sammenligne et kurophold med et spa- eller wellnessophold. Har du allerede prøvet de to andre opholdstyper? Du vil med sikkerhed synes godt om kuropholdet, der med udgangspunkt i dine ønsker og behov, vil forkæle dig fra du tjekker ind, til du tjekker ud. 

I en travl hverdag er det vigtigt, du prioriterer dig selv. Føler du, at tiden flyver afsted? At du konstant er bagefter? På et kurophold kan du lade batterierne op igen, så du har ny energi til at udføre dine mange opgaver. Det er sundt både for kroppen og hovedet at tage en pause, så du kan prioritere, fokusere og sætte kræfterne ind de rigtige steder. På et spa- og kurophold får du de bedste betingelser for at komme helt ned i gear. 

Fri adgang til de mange kurbade

Det er ren velvære at tjekke ind på et kurhotel, hvad enten du søger mod sydlige himmelstrøg i Budapest, tager turen til Nordjylland, København eller krydser broen til Sverige. Under dit ophold får du fri adgang til de mange kurbade, og vil du opnå fuld luksus, kan du forkæle dig selv med skønne, afslappende behandlinger. 

Efter en dag i spaen kan du se frem til en lækker middag i restauranten. Det er helt almindeligt, at både aftensmad og morgenmad er en del af det tilbud, du finder i kurpakker, ligesom overnatning på et dejligt værelse også er en del af prisen.

Afslappende massage og fuld forkælelse

Uanset om du vælger et spa- eller kurophold i Danmark, Tyskland, Sverige, Norge eller et andet sted i Europa, kan du se frem til fuld forkælelse i de lækre kurbade. Du kan naturligvis også modtage spabehandlinger, for eksempel en afslappende massage, hvis du ønsker at sætte prikken over i’et på kuroplevelsen.

Husk i den forbindelse at undersøge om kurhotellet kræver, at du bestiller skønhedsbehandlingerne på forhånd. Det fremgår altid tydeligt af hjemmesiden, når du booker dit ophold.

Glæd dig til lækre wellnessfaciliteter

Du kan se frem til at prøve et stort udvalg af forskellige wellnessfaciliteter, når du tager på kurhotel. Udbuddet varierer naturligvis efter, hvilket hotel du udser dig, men ofte kan du glæde dig til at prøve disse skønne kurbade:

 • Boblebad
 • Dampbad
 • Thalasso spa
 • Sauna
 • Termiske bade
 • Undendørspool
 • Indendørspool
 • Masserende vandfaldsbruser
 • Lydbade
 • Aromabade

Flere steder kan du også frit benytte dig af fitness, hvis du ønsker at styrke kroppen, før du lader den sænke i de tempererede bade. Massage og andre krops- og skønhedsbehandlinger er selvfølgelig også noget, de bedste kurophold tilbyder dig. Du kan altid kontakte hotellet forud for dit besøg for at finde ud af, hvilket tilbud de kan give dig på en behagelig behandling.

Hvad er det bedste kurophold?

Det kan være svært finde det bedste kurophold, for der er så mange lækre hoteller, du kan vælge imellem. Leder du efter et luksus kurophold? Herunder kan du se 4 forslag til, hvor du skal tage hen. 

De bedste kurophold i Danmark

 • Marienlyst Strandbad på Sjælland har vundet prisen som Årets Spa ved Danish Beauty Awards. Titlen har de modtaget for deres luksuriøse og moderne spaafdeling.
 • Vejlefjord Hotel i Vejle har flere gange fundet titler som Danmarks bedste spa. De er kendt for deres Thalasso Spa og de Termiske Bade, der er inspireret af romertidens kendte kurbade.
 • Alsik Hotel i Sønderjylland er nyeste skud på stammen inden for kurophold. Her kan du opleve Danmarks største spa, som tæller intet mindre end 60 forskellige kurbade fordelt på 4.500 m2.

De bedste kurophold i udlandet

 • Alter Meierhof i Nordtyskland byder ikke kun på lækre spafaciliteter. På det 5-stjernede hotel tæt ved Flensborg kan du også spise på michelinrestauranten Meierei Dirk Luther.
 • Falkenberg Strandbad i Sverige er kendt som et af de bedste kursteder i Europa, og stedet har vundet flere priser for deres luksuriøse omgivelser.
 • Ystad Saltsjöbad i Sydsverige er et overdådigt kurhotel med en beliggenhed lige ned til havet. Her kan du opleve noget af det bedste spa, Sverige kan byde på, og med placeringen tæt ved Malmö, er det nemt at tage turen fra København. 

Har du brug for mere inspiration? Længere nede på siden kan du se flere eksempler på kurophold.

Kurpakker til alle ønsker

Der findes et stort udvalg af kurpakker, der hver især er skræddersyet og sammensat ud fra specifikke ønsker og behov. Du har derfor rig mulighed for at finde præcis det spa- og kurophold, der imødekommer dine drømme til en perfekt weekend med kæresten, veninden eller en helt tredje person.

Du kan selvfølgelig også tage på ophold alene, hvis du har brug for tid til egne tanker. I de stemningsfyldte omgivelser får du lov til at vende fokus indad for at genskabe ro og balance i krop og sjæl. Det kan være en dejlig oplevelse at tilbringe tid i eget selskab uden at tage stilling til andet end de behov, du oplever her og nu. På et kurophold med massage kan du frigøre stress fra kroppen og genoplade hovedet, så du er klar til at vende tilbage til hverdagen med fornyet styrke. 

Blandt de mange tilbud på kurophold kan du også finde kurpakker, der henvender til ældre, familier eller par. Ønsker du et særligt afsæt for oplevelsen, kan du også finde deals, der tilbyder dig luksus kurophold med god gastronomi, golf, kultur, romantik og meget andet. 

Hvad skal jeg medbringe på et kurophold?

Er du klar til at pakke tasken og skynde dig af sted på et kurophold? Du skal ikke lægge mange ting i kufferten, for på opholdet får du udleveret badetøfler, badekåbe og håndklæder. Alligevel er der nogle ting, du med fordel kan huske at få med hjemmefra. 

Herunder har vi samlet en liste til dig, så du kan se, hvad du skal medbringe.

Du skal pakke disse ting 

Hvad du skal medbringe på et kurophold afhænger af, hvor længe du skal være afsted. Til en kurdag er det ikke nødvendigt at pakke tøj til overnatning, men til gengæld er det uundværligt at få med, hvis du booker en overnatning i idylliske omgivelser.

Holder du nytårsaften på et kurophold eller tjekker du ind i forbindelse med en anden festlig begivenhed, er det også en god idé at tage det pæne tøj med i tasken. Det mest almindelige du får brug for under dit ophold, kan du se herunder.

Du skal pakke

 • Badetøj
 • Toilettaske
 • Tøj og sko til en eller flere overnatninger
 • Pung, husnøgler og mobiltelefon
 • En god bog, et magasin eller anden underholdning
 • Oplader til mobiltelefon
 • Kamera
 • Pas (ved ophold i udlandet)
 • Udenlandsk møntfod (for eksempel euros eller svenske kroner ved ophold i udlandet)

Tag på spa- og kurophold i Danmark

Fra Fyn til Rømø og videre mod Nordsjælland og det sydlige Jylland – der er mange gode tilbud på kurophold i Danmark. Herunder kan du finde inspiration til, hvilket ophold, der passer bedst til dig.

3 kurophold på Sjælland

 • Kurhotel Skodsborg på Nordsjælland giver dig med sin unikke beliggenhed tæt ved vandet og Dyrehaven et harmonisk afsæt for en dejlig weekend. Hotellet er kendt for sin store og luksuriøse spaafadeling, der blandt andet har vundet flere priser for de lækre spafaciliteter.
 • AC Bella Sky i København tilbyder dig også et dejligt ophold tæt på storbyens pulserende liv. Det er oplagt at kombinere din weekend her med byens mange muligheder.
 • Kragerup Gods, der har tilhørt den kendte forfatter Karen Blixen, giver dig en afslappende kuroplevelse tæt på naturen. I restauranten kan du efter en dag i spaen sætte dig til rette og spise et veltilberedt måltid.

3 kurophold i Jylland

 • Læsø Kur i Nordjylland bruger det berømte sydesalt til at give dig en anderledes og gavnlig kuroplevelse. Glæd dig til at mærke effekten af de behagelige saltbade, der har en sund indvirkning på huden.
 • Comwell Kellers Park ved Vejle er blandt de wellness- og kurophold i Jylland, du ikke må gå glip af. Det 5-stjernede hotel tilbyder dig luksus i særklasse både i spaen og restauranten.
 • HimmerLand Spa i Jylland har et stort udbud af flotte spafaciliteter, du kan glæde dig til at udforske. Ønsker du at kombinere dit wellnessophold med aktive oplevelser, kan du også gøre det på hotellet, der både byder på tennisbaner og internationalt, prisbelønnede golfbaner.

Tag på kurophold i udlandet

Du kan ikke kun se frem til et luksus kurophold i Danmark, for der findes også en lang række af anerkendte kursteder uden for landets grænser. Vil du udforske dine mange muligheder? Herunder giver vi dig en liste over, hvilke kurophold i udlandet, der hører til blandt de bedste. 

3 lækre kurophold i Sverige

 • The Lodge ligger ikke langt fra Malmø, så vil du opleve kurbade i Sydsverige er det oplagt at tage turen til Genarp. I spaafdelingen finder du både infinitypool, finsk sauna og flere andre kurbade, der bringer dig helt ned i gear.
 • Hotel Skansen i Båstad kan præsentere klassiske, svenske kurbade for dig. I deres Kallbadhus – placeret på pæle i havet – får du alt det bedste, den nordiske badekultur kan byde på.
 • Varbergs Kusthotell er med sin unikke placering i harmoniske naturomgivelser et prægtigt afsæt for en weekend i Sverige. Glæd dig til pool med havvand, Thalasso Spa, jacuzzi og afslappende timer i dampbad og sauna.

Flere forslag til spa- og kurophold

Har du allerede oplevet de mange kurhoteller i Danmark og Sverige, er det oplagt at søge mod Europa. Et kurophold i Tyskland tager udgangspunkt i landet stolte kurbadstraditioner, hvad enten du booker et ophold i Nordtyskland ved Flensborg og Kiel eller søger mod kurbyerne Baden-Baden og Karlsruhe.

Du må heller ikke gå glip af kurophold følgende steder:

 • Kreta
 • Spanien
 • Slovenien
 • Grækenland
 • Ungarn
 • Polen
 • Budapest
 • Tjekkiet

Kan du stadig ikke bestemme dig?

Kurhoteller i Jylland

Kurhoteller i Sjælland

Kurhoteller i Sverige

Kurhoteller i Tyskland

Bedøm denne artikel